Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan na cestama: poginula pješakinja i 13 ozlijeđenih u 38 nesreća

07.02.2017.

10:56

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na cestama Primorsko-goranske županije protekloga tjedna ponovno, nažalost, i jedna smrtno stradala osoba. Ukupno se dogodilo 38 nesreća, a rekorder po količini alkohola u krvi je imao čak 2,45 promila.

U ukupno 38 nesreća 12 osoba lakše je ozlijeđeno, jedna teško, a jedna je smrtno stradala. To je 74-godišnja pješakinja, koja je nastradala u Krešimirovoj ulici kod pošte u petak prijepodne. Prometnicu s četiri traka pokušala je prijeći izvan obilježenoga prijelaza i na nju je naletio osobni automobil Citroen AX, kojim je upravljao 92-godišnji vozač. Hitno je prebačena u bolnicu na Sušaku, gdje je dan kasnije podlegla ozljedama.

Osim pješakinje, u nesrećama je protekloga tjedna sudjelovao jedan strani državljanin te šest alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 333 vozača, među kojima je 40 u krvi imalo nedozvoljenu količinu alkohola. Najviše alkoholiziranih vozača bilo je starije od 35 godina.

Rekorder po količini alkohola je 31-godišnjak, kojeg je policija za upravljačem Forda zaustavila u subotu nešto poslije ponoći u Manzonijevoj ulici na Brajdi. Alkotestom je utvrđeno da je vozio s 2,45 promila alkohola u krvi, a uza se nije imao vozačku dozvolu. Sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.