Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan šparoga: humanitarna fritaja na Korzu, ponuda u 26 restorana

04.04.2016.

17:34

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine ugostitelji u Rijeci i okolici obilježavaju Tjedan šparoga. Sve počinje humanitarnim kuhanjem fritaje od šparoga na riječkom Korzu, a do kraja tjedna održavat će se i kulinarske radionice i predavanja.

Mnogi mještani primorskih protekli su vikend iskorisitili za šetnju i, osim uživanja na svježem zraku i suncu, branje špaoroga. Poznato je da se od njih mogu pripremati odlična jela. Neka od njih ponudit će čak 26 restorana u Rijeci, prvi put i u Viškovu, u gastronomskoj manifestaciji Tjedan šparoga od 5. do 12. travnja.

Osim ponude jela od šparoga, održat će se i kulinarske radionice u Stanciji Kovačići i u Ronjgima, a u četvrtak će o šparogama biti govora i u dječjoj knjižnici Stribor u 10 sati. Sve će početi humanitarnim Gastro cooking showom u utorak u 10:30 na Korzu. 

Šparoga, samonikla biljka, odlično je sredstvo za detoksikaciju organizma, a osim već poznate fritaje i rižota od nje se mogu pripremati razna jela. Kulinarski potpis na Tjedan šaproga stavio je poznati šef Andrej Barbieri, organizatori i promotori su Grad Rijeka te turističke zajednice Rijeke i Viškova.

O šparogama i humanitarnom kuhanju na Korzu s Andrejem Barbierijem razgovarala je Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.