Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Tjedan zagrljaja": srušimo Guinnessov rekord!

21.02.2016.

09:43

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Tjedan zagrljaja" traje do 27. veljače: Hrvatski savez za rijetke bolesti uključio se u međunarodnu akciju povodom Dana rijetkih bolesti, pa će Hrvatska i još dvet zemalja pokušati ući u Guinnessovu knjigu rekorda akcijom "Zagrli za Giunnessa - zagrli za rijetke". Kako?

Lako! Zagrljajem! Zagrlite se s vašim bližnjima ili slučajnim prolaznicima i fotografiju zalijepite na www.hugforrare.com. Tijek akcije možete pratiti na Facebook stranici akcije. Bude li nas išlo, rekord od 108.121 fotkice možda postane bivši.

Zagrliti se treba, zašto? Zato da sebi i svima oko nas damo do znanja da te rijetke bolesti pogađaju manje od pet ljudi na deset tisuća stanovnika, a one još rjeđe od rijektih samo jednu jedinu osobu na čak sto tisuća. Nevjerojatno! Ali je istinito, kao i spoznaja da farmaceutsku industriju te bolesti ne zanimaju previše, jer je zarada preskromna, pa su tzv."lijekovi siročadi" enormno skupi i nedostupni.

Međunarodni dan rijetkih bolesti je 29. veljače, a do 27. veljače imate vremena poslati puno fotografija na www.hugforrare.com. Samo se svaki put morate fotografirati s drugom osobom. Ako želite znati još ponešto: 0800 99 66, ako jednostavno želite pomoći akciji - zagrlite se. Da nam kasnije ne bude žao, a zagrljaj ne košta ništa i tako je nekako lijep.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.