Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedni posvećeni čokoladi i bakalaru za slatko-slani kraj godine

30.11.2016.

13:06

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gastro dani primiču se završnici - nakon što smo kušali šparoge, srdele, trešnje, smokve i lignje, pred nama su još dva slasna tjedna: od 2. do 9. prosinca Tjedan čokolade i od 9. do 16. prosinca Tjedan bakalara.

Sladokuscima je ovo idealna prilika da po pristupačnim cijenama u riječkim restoranima i konobama kušaju najfinije slastice od čokolade i najukusnija jela od bakalara. Čekaju ih i radionice za najmlađe i čokladne čarolije i bakalarije i još puno toga, a veliko finale svega je 12. prosinca pred zgradom HNK-a Ivana pl. Zajca.

Kvarnerska gourmet priča ponudit će dvadesetak kvarnerskih delicija i čašice vrbničke žlahtine po 10 kuna za zalogaj. Sav prihod namijenjen je riječkoj Socijalnoj samoposluzi. U posljednji ovogodišnji Ri gastro uključilo se tridesetak ugostiteljskih objekata iz Rijeke i okolice, kaže Ines Boban Štiglić iz TZ grada Rijeke. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.