Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko drži vlast u državi - pitaju se i srednjoškolci!

24.11.2015.

15:49

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tko drži vlast u državi? Ovo aktualno pitanje naziv je pobjedničkog projekta desetog natjecanja "Akcija za 5". Osamdesetak srednjoškolaca u osam grupa natjecalo se u pripremi projektnih prijedloga, u organizaciji Udruge Delta, uz podršku Grada Rijeke i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Pobjednička grupa osvojila je pet tisuća kuna nagrade Grada Rijeke za realizaciju projekta. Danas ih je primio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je najavio nastavak potpore, te za iduću godinu i eksperimentalni program građanskog odgoja u riječkim školama.

"Naš je projekt potaknut činjenicom da mladi malo znaju o politici, i o osnovnim pojmovima i o ulozi izbora, o tome što radi Vlada, ali i o tome kako politika utječe na financije. Zato smo osmislili niz javnih tribina na koje ćemo pozvati stručnjake, ali i studente politologije ili ekonomije, da govore mladima o politici i financijama. Namijenjeno je srednjoškolcima, ali i svima kojima nešto nije jasno, bit će tu i parlaonica pa će se moći postavljati razna pitanja. Prva javna tribina za srednjoškolce o utjecaju politike na svakodnevni život bit će u siječnju iduće godine, u gradskoj vijećnici ili na Filozofskom fakultetu", najavila je Nika Milinović, članica pobjedničkog tima "Ružičasti" ovogodišnje "Akcije za 5!". Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.