Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko je rekao da su korisnici centralnog grijanja u Rijeci zadovoljni?

14.06.2016.

11:37

Autor: Darko Santini

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Korisnici centralnog grijanja u Rijeci nisu zadovoljni, a mnogi građani više uopće ne uključuju radijatore već se griju na struju, rekao je na konferenciji za novinare Josip Tirić predstavnik suvlasnika zgrade na adresi Rastočine 3.

Direktor Energa Sanjin Kirigin iznosi netočne podatke kada kaže da su korisnici centralnog grijanja u Rijeci zadovoljni. Cijena centralnog grijanja je sve samo ne pravična, pa mnogi građani više uopće ne uključuju radijatore već se griju na struju, rekao je na konferenciji za novinare Josip Tirić predstavnik suvlasnika zgrade na adresi Rastočine 3.

"Još nisam čuo od nijednog suvlasnika da je zadovoljan sa centralnim grijanjem odnosno sa cijenom grijanja. Zanimljivo je kako i na osnovu čega gospodin Kirigin tvrdi da su korisnici zadovoljni. Neka se korisnicima omogući mogućnost izbora da se korisnici na lakši način mogu izdvojiti iz sustava Energa i da se odluče da li će koristiti usluge centralnog grijanja", govori Tirić.

Stanari nekih zgrada građanskim su neposluhom odbili ugradnju spornih razdjelnika što se pokazalo dobrim potezom jer im je grijanje ostalo jeftinije, kaže Dina Dehni Sow predstavnica suvlasnika zgrade na adresi Rastočine 4, dodavši da su u njihovom ulazu skupljali potpisi protiv ugradnje razdjelnika i skupili su natpolovičnu većinu.

Mnogi su Riječani čak skinuli radijatore i griju se na struju. U šali kažu - najbolje je sredstvo za uštedu na grijanju skidanje fiksnih radijatora i razdjelnika te ugradnja običnih brtvi na kraju cijevi centralnog grijanja. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.