Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko je važniji: projektanti i izvođači radova ili korisnici luke Mrtvaška?

10.10.2021.

15:03

Autor: Iva Pavletić Crnić, Tatjana Sandalj

Uvala Mrtvaška: mala uvala za velike probleme (Foto: Gordana Pavoković)

Uvala Mrtvaška: mala uvala za velike probleme (Foto: Gordana Pavoković)

Foto: - / -

Popili smo Kaf'e s povodom: glasnogovornik Mjesnog odbora Ilovika Ladislav Radoslović govorio je o mogućim rješenjima problema u uvali Mrtvaška, o tome zašto je s obitelji preselio na otok, ali i o mogućim novim problemima koje će izazvati dogradnja u Mrtvaškoj prema postojećem projektu.

Ladislav Radoslović preselio je s obitelji iz Rijeke na Ilovik i zapravo se vratio obiteljskim korijenima. S puno znanja i emocija govori o životu na otoku nekad i danas kao o mjestu gotovo idealnom za život mladih obitelji.

Sve dok se ne pojavi neki - ALI, kakav je, u ovom slučaju, zatvaranje Mrtvaške zbog dogradnje.

I nije problem samo zatvaranje zbog radova, nego i što će tim radovima biti učinjeno, jer je, podsjeća Radoslović, projektom predviđena gradnja pristaništa za brodove veće nego što ih koriste stanovnici Ilovika. A teško da će bilo kome biti isplativo održavati liniju Ilovik - Mrtvaška tako velikim plovilima.

Jesu li važniji stanovnici Ilovika koji Mrtvašku koriste cijele godine ili projektanti i izvođači radova, pita Radoslović u razgovoru što ga možete poslušati u nastavku:

Kaf'e: Ladislav Radoslović s Ilovika, pripremila Iva Pavletić Crnić

S prosvjeda Ilovčana u Malom Lošinju (Foto: Gordana Pavoković)

S prosvjeda Ilovčana u Malom Lošinju (Foto: Gordana Pavoković)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.