Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:24 / 14.08.2017.

Autor: Saša Vuksan

Tko spaja produženi vikend, a tko radi i na blagdan?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra je blgadan, još jučer je bio vikend, što daje idealnu priliku za spajanje. Nakon prošle "sušne" godine, kada se puno praznika i blagdana poklopilo s danima vikenda, ova daje puno više prilike. Pa jeste li spojili i tko sigurno nije jer će raditi i sutra?

Pažljivim planiranjem ove si godine možete s 26 dana godišnjega odmora osigurati čak 61 slobodan dan! Precizne planere za takav poduhvat moglo se na internetu pronaći još početkom godine. Neki od Riječana s kojima smo razgovarali na Korzu zaista i "spajaju" ovaj produženi vikend. Dođe im kažu, kao kraći godišnji odmor.

"Spajanje" vikenda i neradnih dana nije samo naša specijalnost. Ni prilika nemamo najviše jer, na primjer, nama bliske Slovneija i Austrija imaju više neradnih dana, a u Njemačkoj se ove godine promišljenim spajanjem za 31 dan godišnjega može dobiti 71 slobodan dan. Par koji radi u Njemačkoj kaže da je "spajanje" i tamo popularno.

Tko ne može spojiti, možda barem radi skraćeno. Tako djelatnici Grada Rijeke danas rade dva sata kraće nego inače, a Primorsko-goranska županija radi po uobičajenome radnom vremenu. Sigurno ne spajaju trgovci i brojni ugostitelji te dežurne službe. Tko sve radi, a tko ne - poslušajte u prilogu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.