Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su najbolja ekipa City Games? Daj Mare iz Krka!

05.08.2016.

11:41

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sportsko-zabavne igre City Games dobile su pobjednika sedme sezone: ekipa Daj Mare iz Krka. Krčani su slavili sinoć pred mnoštvom posjetitelja i navijača na rivi u Malinskoj, a natjecanje nastavljaju na međunarodnom finalu u Biogradu na Moru.

Nakon više od dva mjeseca turneje po Hrvatskoj, sedma sezona City Games završila je na rivi u Malinskoj, gdje je, u organizaciji Općine i Turističke zajednice Malinska - Dubašnica i agencije Adria events, održano hrvatsko finale.

Finalni susret šest najboljih hrvatskih ekipa bio je neizvjestan i napet do kraja. Igrom u letećem vaterpolu, morskoj alci, spašavanju turistkinje, pršutu, mošarci te veslu, unatoč jakoj i motiviranoj konkurenciji, zlatom su se okitili sjajni dečki i djevojke iz Krka. 

"Napravili smo jako puno grešaka za jedno finale. Možemo bolje i za Biograd se namjeravamo itekako dobro pripremiti", izjavio je kapetan pobjedničke ekipe Daj Mare, Vladimir Babić

Pobjedom je krčka ekipa skinula s trona dojučerašnje hrvatske prvake, Paške podlanice koji su osvojili drugo mjesto. Nakon šest godina sudjelovanja u natjecanju u finalu se našla i ekipa Cesarica iz Karlobaga koja je kući zasluženo odnijela brončanu medalju. Dobru borbu, ali s nešto manje uspjeha pokazale su ekipe Velika Riva Doli iz Dubrovačkog primorja, Šubićevac iz Šibenika te ekipa Vir.

Malinska je sedmi put ugostila popularne ljetne igre, podsjećamo da je i prvi susret City Gamesa, tada poznatih pod imenom Jadranske igre, održan u Malinskoj. Ekipa Daj Mare branit će boje Hrvatske na međunarodnom finalu City Games, 3. rujna u Biogradu na Moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.