Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su najkorektniji ploveći gosti Kvarnera?

06.07.2015.

15:58

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lučka kapetanija Rijeka ima sve manje posla s turistima koji samostalno upravljaju plovilima, a najkorektniji su gosti iz Austrije. Najčešće greške koje turisti čine na našem moru su glisiranja te predaleka udaljavanja plivača od obale.

Suvremena tehnologija i aplikacije koje koristi gotovo svaki građanin, pa i turist u našoj zemlji, uvelike olakšavaju snalaženje na moru, bilo da je riječ o plovidbi nautičara amatera ili plivanju u moru.

Naše službe poput Lučke kapetanije, budno prate svaki pokret, a građani vole znati da se netko o njima brine, rekao nam je kapetan duge plovidbe u Lučkoj kapetaniji Rijeka Darko Glažar. Već to što znaju da nadzor postoji dobra je preventiva. Najkorektniji gosti su Austrijanci koji se jako dobro pripreme za isplovljavanje, a Glažar tumači da oni vole doći na početku sezone i informirati se o novitetima.

U slučaju nezgode valja zvati besplatan telefon 195 dežurne službe Nacionalne središnjice traganja i spašavanja na moru ili jedan od osam prometnih odjela lučkih kapetanija u Hrvatskoj. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.