Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko sve nastupa na ovogodišnjem koncertu "Pjesmom za Nadu"?

17.10.2022.

14:18

Autor: Olivera Vinković

U prostorijama Udruge Nada

U prostorijama Udruge Nada

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Koncert "Pjesmom za Nadu" bit će održan u srijedu 19. listopada u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a ulaznice možete kupiti u prostorijama Udruge u Rijeci, Milana Smokvine Tvrdog 5 ili na dan koncerta na blagajni HKD-a. Nastupit će Klapa Luka, Voklani sastav Luštrin, Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina kao voditelj.

Broj oboljelih žena od raka dojke na području Primorsko-goranske županije godišnje se kreće oko 200. Smrtnost nije u porastu, kreće se oko 60 smrti na godinu, no rak dojke i dalje predstavlja ozbiljan javno-zdravsteni problem. 


Odzivom na nacionalni program prevencije te bolesti, u koji su uključene žene od 50 do 69 godine, a mamografija se preporuča već nakon napunjene 40-e, u čitavoj Hrvatskoj ne možemo biti zadovoljni. On se kreće nešto više od 50 posto. 


Da bi screening bio zadovoljavajući, odziv bi trebao biti 70 posto i više. Stoga iz Udruge Nada poručuju ženama: idite na preglede i pazite na sebe!


Poslušajte razgovor s predsjednicom udruge Mirandom Zakarija i doktoricom Helenom Glibota Kresina iz Zavoda za javno zdravstvo PGŽ:

Ususret koncertu Pjesmom za Nadu

A evo što je o koncertu rekao Dražen Turina Šajeta: 

Dražen Turina Šajeta o koncertu "Pjesmom za Nadu"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.