Hrvatski radio

Radio Rijeka

To se moje srce smije!

21.12.2021.

13:54

Autor: HRT - Radio Rijeka

plakat udruge Veliko srce malom srcu

plakat udruge Veliko srce malom srcu

Foto: - / udruga Veliko srce malom srcu

U programu Radio Rijeke razgovarali smo s voditeljicom podružnice udruge "Veliko srce malom srcu" Primorsko-goranske županije Lenom Rakipov koja nam je otkrila detalje sutrašnjeg uručivanja EKG uređaja.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.


Lena nam je u razgovoru otkrila da je udruga na korištenje uručila prijenosni EKG uređaj Heal Force 180 D, koji su dobili zahvaljujući projektu "Call for Europe 2020" UniCredit Foundation vrijednosti 75.000,00 kuna.

Želja nam je da prijenosni EKG bude od pomoći u lakšoj dijagnostici i komunikaciji „liječnik-roditelj“ jer je sami projekt pa i samo korištenje uređaja zamišljeno da po potrebi liječnik može dati na korištenje roditeljima i prepoznati pravovremeno smetnje koje se ponekad ne mogu detektirati na redovnim pregledima.

Lena Rakipov

Uređaj su do sada donirali KBC-u Sestre Milosrdnice i KBC-u Rebro u Zagrebu te većini pedijatrijskih ordinacija na području države. Na području Primosko-goranske županije na korištenje su uređaj ustupili dr.med. spec. pedijatrije Silviji Kamber u sklopu Doma zdravlja Pehlin - Marinići. Poslušajte razgovor:

Veliko srce malom srcu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.