Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tonči Grabušić kod Alberta u studiju Radio Rijeke

26.07.2020.

14:38

Autor: Albert Petrović

Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Danas je u studiju Radio Rijeke gost Albertu Petroviću bio Tonči Grabušić, dobitnik strukovne nagrade Status za najboljeg jazz bubnjara u Hrvatskoj te bubnjar tria Jed Becker’s Group koji je ovih dana na streaming platformama izbacio novi album "The Lonely Tiger".

Jed Becker’s Group čine Damjan Grbac na bas gitari, na bubnjevima Tonči Grabušić, a predvodi ga gitarist Emir Grozdanić

"The Lonely Tiger" je sniman u kastavskom studiju G.I.S. pod producentskom palicom Mateja Zeca, te je okupio niz glazbenika: riječki glazbenik Elvis Stanić (gitara i Wurlitzer), Ivo Sertić (usna harmonika), Mauro Staraj (hammond), Aleksandar Valenčić (klavijature), Karlo Lovrić (hammond), Matej Zec (gitara), prateći vokali Pamela Grozdanić i Elena Tutić, te brass-sekcija – Robert Mikuljan (truba), Tonči Trinajstić (alt saksofon), Franjo Črnjarić (tenor saksofon) i Slabodan Fak (trombon).

Trio će danas nastupiti na Varaždin Blues Festivalu, a 30. srpnja na Jerry Ricks Kastav Blues Festivalu, festivalu koji je sa svojim drugim izdanjem započeo sinoć te će im se na ta dva festivala pridružiti i Elvis Stanić.

Poslušajte o čemu su Tonči i Albert danas razgovarali:

Tonči Grabušić, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.