Hrvatski radio

Radio Rijeka

Topovi na Platku bore se s previsokim temperaturama

05.01.2020.

11:40

Autor: Dora Vujnović / Saša Vuksan / HRT Radio Rijeka

Topovi su osposobili stazu uz pokretnu traku u podnožju Radeševa (Foto: Platak web kamera)

Topovi su osposobili stazu uz pokretnu traku u podnožju Radeševa (Foto: Platak web kamera)

Foto: - / -

Jučer je počeo hrvatski skijaški tjedan i više od 120 tisuća građana je otišlo na neko od inozemnih skijališta. Za one koji nisu - tu je Platak. Još bez prirorodnog snijega, ali je snježnim topovima osposobljena staza uz pokretnu traku u podnožju Radeševa.

Mogu topovi na Platku i više, samo ako malo padnu temperature, rekao je Davorin Klobučar iz Goranskog sportskog centra. Preko 20 milijuna kuna uloženo je u infrastrukturu Platka pa je s tehničke strane sve spremno - čekaju se samo bolji vremenski uvjeti.

"Na Paltku je angažirano 14 topova, a mi smo ih zadnjih dana pri testiranjuu koristili pet. Topovi su se pokazali učinkovitima, no temperature su nažalost iznimno visoke, točnije jučer u 19 sati bila su 2 stupnja", rekao je Klobučar i naglasio specifičnost lokacije Platka jer se na njoj susreću kontinentalna i mediteranska klima.

Za večeras se najavljuju ipak nešto niže temperature pa se na Platku spremaju za ponovni pokušaj zasnježivanja i pojačavanje snježne podloge u podnožju Radeševa. "U planu je za ovu skijališnu sezonu zasnježiti cijelu stazu Radeševo 1", rekao je Klobučar. Poslušajte razgovor koji je s Davorinom Klobučarom snimio Josip Krmpotić:

Mogu topovi na Platku i više, samo ako malo padnu temperature, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.