Hrvatski radio

Radio Rijeka

Torpedo day 03 u Rijeci 15. rujna o robotici i automatizaciji

13.09.2022.

13:04

Autor: Neva Funčić

Proizvedni park Torpedo

Proizvedni park Torpedo

Foto: PIXSELL / PIXSELL

U proizvodnom parku Torpedo u Rijeci će u četvrtak, 15. rujna biti održan 3. Torpedo day na temu robotike i automatizacije. Pozvani su poduzetnici, obrtnici i učenici, a uz Poduzetnički inkubator iz slovenskog Kočevja se prvi put predstavlja i Yaskawe, vodeća japanska tvrtka na području robotike.

Sudionici skupa će biti predstavnici sveučilišta i privatnog sektora, a cilj je razvoj malog i srednjeg poduzetničtva putem primjene robotike i automatizacije, najavio je direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić.


Predviđeno je i potpisivanje sporazuma o suradnji između Riječke razvojne agencije Porin i Podjetniškog inkubatora Kočevje iz Slovenije, a slovenski i riječki poduzetnici imat će i prigodu za izravne razgovore o suradnji.


Predavanje o razvoju robotike održat će voditelj razvoja Yaskawa Europe Robotics Dominik Jazeršek, japanske tvrtke koja je upravo Proizvodni park Torpedo prepoznala kao dobro mjesto buduće suradnje.


U panel diskusiji će uz Jezerinšeka sudjelovati i direktor poduzetničkog inkubatora iz Kočevja Marko Stijepić te Zlatan Car, predstojnik Zavoda za automatiku i elektroniku na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.


Za nastavnike i učenike je najavljena prezentacija Kubo robotike, primjene robotike u nastavi svih predmeta, te obilazak Proizvodnog parka Torpedo s praktičnim prikazom mogućnosti 3D tehnologija, printanja prototipova i malih serija od plastike, metala i pijeska.


Događanja će početi u 10 sati u četvtak, 15. rujna do kada se primaju i prijave za sudjelovanje, a Torpedo day 03 organiziraju Riječka razvojna agencija Porin i Grad Rijeka.


Poslušajte najavu:


Torpedo day

Torpedo

Torpedo

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.