Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicija školstva duga 230 godina - svečanost u Ravnoj Gori

14.10.2016.

15:49

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ravna Gora je jedno od naselja Gorskog kotara koje se može pohvaliti s bogatom i 230 godina dugom tradicijom školstva, a vrijedna je obljetnica danas obilježena posebnom svečanošću u ravnogorskoj Osnovnoj školi "dr. Branimira Markovića".

Nasljeđe sadržajne obrazovne povijesti trenutačno, uz nastavnike, u Ravnoj Gori njeguje i 115 učenika, a taj podatak govori kako posljednjih godina broj školaraca bilježi tendenciju blagog rasta, rekla je na svečanosti ravnateljica škole Nataša Možgon Kauzlarić. Očuvanju tih rastućih trendova trebala bi pridonijeti i stalna ulaganja u poboljšanje odgojno-obrazovnih standarda. Pritom se posebno ističe realizirana izgradnja nove školske sportske dvorane, pokrenuti projekt uređenja modernog dječjeg vrtića, ali i nastojanje da se stvaranjem gospodarskih i drugih preduvjeta na području Općine Ravna Gora osigura ostanak mladih obitelji s djecom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.