Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicionalna Gulašijada i bogat program za Dane Škrljeva

22.06.2019.

13:59

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

U Škrljevu, mjesnom odboru na području grada Bakra, traju Dani Škrljeva. Dani su vezani uz blagdan mjesta i župe Škrljevo Presvetog Srca Isusova. I ove godine sve manifestacije kroz desetak dana koliko traju Dani Škrljeva organiziraju mjesni odbor i brojne udruge.

Jedan od najzanimljivijih dana, koji privuče veliki broj posjetitelja je i već tradicionalna Gulašijada, koja je ove godine okupila 14 kuharskih ekipa iz gradova i općina Riječkog prstena. Nakon trosatnog kuhanja u kojem su ekipe kuhale gulaš od junetine, žiri je najviše bodova dao Klapi Škrljevo za čiji su se gulaš svi grabili.

I ostale ekipe su skuhale dobre gulaše pa je tročlani žiri imao problema proglasiti najbolje. Pobjednike je nagradio grad Bakar i Turistička zajednica grada Bakra. Među posjetiteljima bio je i gradonačelnik grada Bakra Tomislav Klarić, koji je izrazio zadovoljstvo okupljenim brojem sudionika i posjetitelja.

Nakon kuhanja je već tradicionalno je i koncert KUD-a Žažara iz Zlobina, točnije njihovog tamuraškog sastava, koji su okupljene natjerali i da zaplešu na platou ispred doma kulture Škrljevo na kojem se sve i odigravalo.

Predsjednik mjesnog odbora Škrljevo Vice Sep najavio je i nastavak Dana Škrljeva koji će svoje finale imati idući četvrtak 26. i petak 27. lipnja. U četvrtak se slavi blagdan Presvetog Srca Isusova, a u večernjim satima i sedamdeseta obljetnica izgradnje Doma kulture Škrljevo. U petak će pak biti održana 11. Smotra klapa na Škrljevu uz nastup klapa s područja sjevernog Jadrana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.