Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicionalna šetnja "Bakljama oko jezera" danas u Fužinama

30.12.2019.

10:26

Autor: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka

Prošlogodišnja Šetnja oko jezera (Foto: Općina Fužine)

Prošlogodišnja Šetnja oko jezera (Foto: Općina Fužine)

Foto: - / -

Uoči jubilarnog dvadesetog ispraćaja Stare i dočeka Nove godine, točno u podne na Staru godinu, Turistička zajednica Općine Fužine organizira tradicionalnu šetnju "Bakljama oko jezera". Okupljanje je u 16 sati.

Kad padne prvi mrak slijedi šetnja kilometar i pol dugom stazom uz jezero Bajer do spilje "Vrelo". Cijena baklje je 50 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu, a u cijenu je uključeno i razgledavanje spilje.

Natrag možete, nakon što se okrijepite kuhanim vinom, organiziranim prijevozom ili, što vam je još zdravije, na vlastitim nogama. Organizatori i ove godine očekuju više od 500 znatiželjika, zaljubljenika u kretanje, ali napominju "dobro se i slojevito obucite jer ste na 730 metara nad morem".

Sve je spremno, a kako bi i bilo u mjestu koje je ove godine obilježilo 145 godina bavljenja turizmom i u kojem su gotovo svi kreveti odavno raprodani, a broj stanovnika se udvostručio i još više od toga. Evo što je o sutrašnjem događanju, ali i dočeku u podne kaže direktor TZ Općine Fužine Marinko Jakovljević:

Marinko Jakovljević - "Bakljama oko jezera", pripremio Josip Krmpotić

Općina Fužine (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Općina Fužine (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.