Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicionalno položeni vijenci i održan mimohod

30.05.2020.

13:34

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Dana državnosti izaslanstvo Grada Rijeke predvođeno gradonačelnikom Rijeke, Vojkom Obersnelom, zamjenikom Nikolom Ivanišem, predsjednikom Gradskog vijeća Andrejem Poropatom i pročelnicima gradskih odjela, položilo je vijence.

Delegacije su vijence položile u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, pri Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova, na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata i na spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsat.

Vijence su položili i predstavnici Primorsko-goranske županije, MUP-a, Udruga branitelja iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.

Povodom ovog nacionalnog blagdana u  Rijeci se održao i tradicionalni mimohod hrvatskog ponosa i slave, čiji su organizatori Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Klub navijača Armada Rijeka.

Kolona je krenula u 12 sati od murala Vukovar iz Vukovarske ulice predvođena hrvatskim braniteljima, članovima Armade i katoličkim skautima do Mosta hrvatskih branitelja na Delti.

Nakon mimohoda, Svetu misu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje služit će monsinjor Sanjin Francetić u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Ove godine u sklopu programa spustit će se i velika hrvatska zastava s vrha Kosog tornja. 

Želimo svima sretan Dan državnosti!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.