Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trajekt "Cres" udario u obalu na Žigljenu, nema ozlijeđenih

16.10.2017.

17:29

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadrolinijin trajekt "Cres" je jutros, prilikom pristajanja u Žigljenu, udario u obalu, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U pomorskoj nezgodi nitko od putnika ni članova posade nije ozlijeđen.

Jutros u 7:35 sati službenicima Lučke kapetanije Senj je zapovjednik trajekta "Cres", što plovi na redovnoj liniji 335 između Prizne i Žigljena, dojavio o pomorskoj nezgodi na trajektnom pristaništu u luci Žigljen na otoku Pagu. Prilikom manevra pristajanja u izrazito gustoj magli, trajektu se pokvario brodski radar i pramcem je udario u obalu pristaništa.

Posada trajekta odmah je provjerila stanje putnika i posade: nisu utvrđene ozljede, kao ni šteta na vozilima niti teretima koji su bili na trajektu. Brodu je oštećena oplata na pramcu, a oštećenje je promjera 50 x 20 cm na oko 1,5 metara iznad razine mora.

Nakon iskrcaja putnika i tereta, trajekt je privezan u Žigljenu. Službenici Lučke kapetanije Senj pregledali su brod i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, a nije zabilježeno ni onečišćenje mora. Trajekt "Cres" je zatim, s dozvolom za jednu nekomercijalnu plovidbu, stigao u Brodogradilište Kraljevica radi popravka oštećenja i pokvarene opreme, a nakon toga bi se ponovno trebao vratiti u redovnu plovidbu.

Jadrolinija je odmah nakon pomorske nezgode iz vlastite flote angažirala motorni trajekt "Ilovik", koji je nastavio redovnu plovidbu na liniji 335, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.