Hrvatski radio

Radio Rijeka

Godine pred nama donijet će Rijeci velike promjene!

19.12.2022.

15:13

Autor: Iva Pavletić Crnić, Vladimir Jurić

Rijeka

Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Transformacija Rijeke, naziv je konferencije održane u ponedjeljak u hotelu Hilton u Rijeci, a tijekom koje su predstavnici Vlade, Grada Rijeke i državnih tvrtki razgovarali o važnim cestovnim, željezničkim, lučkim i nautičkim projektima. 

Sudionici konferencije o transformaciji Rijeke

Sudionici konferencije o transformaciji Rijeke

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Krampovi, bageri i dizalice - tako bi u budućnosti trebala izgledati Rijeka na putu transformacije prema sasvim drugačijem i razvijenijem središtu. 


Cestovni, željeznički, lučki i nautički projekti, sve to očekuje Rijeku u bliskoj budućnosti, naglasio je riječki gradonačelnik Marko Filipović:

Filipović o projektima koji mijenjaju lice grada

Nova 2023. godina Rijeci će donijeti novu bolnicu, ali i najskuplju cestu u Hrvatskoj D403 koja bi trebala uvelike pridonijeti poslovanju Luke Rijeka, rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa:

Vukorepa o završetku jednog i početku novog investicijskog ciklusa

Do kraja iduće godine trebali bi početi radovi na izgradnji nove ACY-jeve marine Porto Baroš u Rijeci, rekao je to predsjednik uprave ACY-a Kristijan Pavić:

Pavić o dinamici početka radova

Poslušajte i razgovor s potpredsjednikom vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem:

Oleg Butković o Rijeci sutra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.