Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trčali ste i pomogli riječkoj Socijalnoj samoposluzi

20.05.2015.

17:02

Autor: Antonia Lozo, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Salonu Grada Rijeke održano je završno događanje Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć", u sklopu kojeg su predstavnicima Socijalne samoposluge predana sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji "Trčim i pomažem".

Ovogodišnji Homo si teć bio je najmasovniji do sada - sudjelovalo je više od 13 tisuća rekreativaca i sportaša, a organizirane su i dvije nove atraktivne utrke, po Trsatskim stubama i Molo longu. U sklopu humanitarne akcije "Trčim i pomažem" prikupljeno je 14.440,00 kn. Novcem će se nabaviti hrana i ostale potrebne namirnice. Ček na prikupljeni iznos u ime organizacijskog odbora festivala Homo si teć predstavnicama Socijalne samoposluge uručio je gradonačelnik Vojko Obersnel

U sklopu festivala "Homo si teć" organiziran je natječaj za najbolje fotografije "Foto si teć 2015.". Na natječaj je pristiglo 247 fotografija, a stručni žiri na čelu s predsjednikom Fotokluba Rijeka Borislavom Božićem odabrao je i nagradio najbolje. "Posebno me raduje što su u fotonatječaju, kao i manifestaciji Homo si teć, sudjelovali građani svih generacija pa je najmlađi sudionik imao samo šest godina," kazao je Božić. Prvu nagradu osvojio je Filip Gržinčić, drugu Zvonimir Tomac, a treću Gordana Kvajo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.