Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trčimo za one koji ne mogu!

06.05.2023.

13:55

Autor: Anja Matić i Filip Štimac

ekipa u studiju

ekipa u studiju

Foto: Anja Matić / RR

Kao i svake subote eterom Radio Rijeke u 12:45 donosimo vam pozitivne i bitne teme. Ove nedjelje se na riječkom Kampusu trči za one koji ne mogu. 

Održavanje humanitarne utrke Wings for life run app Kampus Rijeka održat će se u nedjelju s početkom u 13 sati. Ove godine domaćin je Sveučilište u Rijeci, a organizatori Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Društvo sportske rekreacije Kvarner.


Tim povodom razgovarali smo sa Slobodanom Šolajom, jednim od organizatora, i trkačicom Josipom Herceg Ciani.

Cilj mi je otrčati 10 kilometara. Rekreativno trčim već dvije godine i zaključila sam zašto ne trčati za one koji ne mogu.

Josipa Herceg Ciani

Utrka Wings for life na riječkom području održava se treći put zaredom, a prijave su još uvijek otvorene.


Iznos startnine od 12 eura sa svih utrka diljem svijeta bit će iskorišten za istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

7. svibnja od 12 do 17 sati bit će zatvorena Ulica Akademika Branka Fučića i Ulica doktora znanstvenika Ante Vukasa i Duje Vukasa zbog održavanja utrke.

Slobodan Šolaja

Start i cilj utrke su na Kampusu, između restorana Studentskog centra te zgrade Građevinskog fakulteta te se trči krug od 700 metra oko studentskog naselja. Start utrke je točno u 13 sati, a 30 minuta poslije kreće virtualno presretačko vozilo brzinom od 14 km/h, postepeno ju povećavajući sve dok ne prestigne i posljednjeg sudionika o čemu ih aplikacija obavještava.


Stazu je moguće proći i sa kolicima stoga i sve osobe s invaliditetom mogu sudjelovati. Povodom 50. obljetnice Sveučilište u Rijeci i Studentskih zbor UNIRI za sve sudionike pripremili su poklon paket pa se sve sudionike moli da dođu sat vremena prije utrke preuzeti paket.


Poslušajte emisiju i saznajte više iz prve ruke:

Riječki Kampus bit će domaćin utrke Wings for life World Run 2023

Trči za one koji ne mogu!

Trči za one koji ne mogu!

Foto: - / Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici