Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trećemajci i dalje u štrajku: još uvijek čekaju isplatu plaće za srpanj

28.08.2018.

09:13

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Štrajk u Brodogradilištu 3. maju nastavljen je, radnici očekuju da se do petka osigura novac za dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što im se isplate plaće za srpanj, rekao je u utorak predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Todorović je kazao da očekuju da se do petka osiguraju dvije plaće, putem komercijalnih banaka, i tako premosti razdoblje do restrukturiranja Uljanika.

Rekao je da će se Štrajkaški odbor danas sastati s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom, a da bi se tijekom dana Štrajkaški odbor trebao sastati i s predsjednikom Uprave Maksimilijanom Percanom.

Oko tisuću nezadovoljnih radnika Uljanika i 3. maja jučer je prosvjedovalo na Markovu trgu pred Banskim dvorima tražeći isplatu srpanjskih plaća i ostavku Uprave Uljanik grupe.

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je nakon sastanka s predstavnicima štrajkaških odbora pulskog i riječkog brodogradilišta da se intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe, te se nada da će do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću. Predstavnici štrajkaških odbora Uljanika i 3. maja su nakon sastanka bili djelomično zadovoljni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.