Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trećemajci pozvali Riječane da im se pridruže na prosvjedu u ponedjeljak!

30.10.2018.

10:40

Autor: Neva Funčić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Radnici riječkoga brodogradilišta 3. maj u drugom su tjednu štrajka i u 67. danu blokade računa. Nitko još nije pokrenuo zahtjev za stečajem, ali ni plaća još uvijek nema. I dalje se drže zubima za zrak...

Štrajkaški odbor 3. maja pozvao je Riječane da im se pridruže na prosvjednom skupu u ponedjeljak, 5. studenoga, u 12 sati na Trgu 128. brigade u Rijeci. Na konferenciji za novinare ponovili su kako nisu upoznati s pregovorima Ministarstva gospodarstva i potencijalnim investitorima DIV-om i Fincantierijem.

Nakon što je jučer izabran novi Nadzorni odbor Uljanik grupe, trebali bi početi razgovori s potencijalnim članovima nove Uprave. Plaće za rujan radnici još nisu dobili, a na deblokadi računa se i dalje radi. S blokiranim računom 3. maja i bez plaće, u drugom su tjednu štrajka i radnici riječkog brodogradilišta. Nema dobrih vijesti, rekao je predsjednik štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

"Nadamo se da će novi Nadzorni odbor uspjeti postaviti upravu koja će početi isplaćivati plaće 3. maju i ostalim društvima. Bliži se kraj mjeseca, plaće još uvijek nema. Na deblokadi računa radi i Štrajkaški odbor osobno i rukovodstvo koje je još ostalo, a za plaću imamo jedino obećanja kojima više nitko ne vjeruje - da se radi s brodovlasnicima. No dani su sve kraći i kraći, a blagdani su sve bliže", kaže Todorović. 

Poslušajte izjave predsjednika Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraja Šoljića i zamjenika predsjednika Štrajkaškog odbora Borisa Bučanca te prilog Neve Funčić o situaciji u 3. maju:

Galerija
Štrajkaški odbor pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka), Foto: -/-
Štrajkaški odbor pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka), Foto: -/-Štrajkaški odbor pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.