Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trg Riječke rezolucije i 128. brigade - uvodi se trajna zabrana parkiranja

09.08.2019.

11:28

Autor: Iva Črnjar Ivančan, Saša Vuksan

Foto: Rijeka Plus

Foto: Rijeka Plus

Foto: - / -

Od 15. kolovoza uvodi se trajna zabrana parkiranja na Trgu 128. brigade HV, Trgu Riječke rezolucije i Ulici Marina Držića. Na taj način ovi riječki trgovi postaju pješačka zona, kao nastavak projekta proširivanja javnih površina u Rijeci.

Trgovi će se sada tek minimalno urediti, u smislu uređenja partera i hortikulture, a radovi bi trebali započeti uskoro.

Kako je prilikom izmjene Odluke o određivanju javnih parkirališta kazao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, s obzirom na to da konzervatorski uvjeti traže i opsežna arhitektonska istraživanja, koji ne bi mogla biti gotova do sljedeće godine, kada Rijeke postaje Europska prijestolnica kulture, za sada se odustalo od značajnijeg ulaganja u uređenje trgova.

Rijeka plus moli korisnike da zaključno sa srijedom, 14. kolovozom do ponoći uklone vozila s navedenih parkirališta. Vozila koja se ne uklone do predviđenog vremena uklonit će specijalno vozilo pauk.

Korisnici navedenih parkirališta od 14. kolovoza svoja vozila mogu parkirati na svim otvorenim parkiralištima područja centar. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u pozivnom centru Rijeka plusa na broj 051/311-400.

Od četvrtka vozila više neće moći na ove trgove. Strohalova ulica postaje jednosmjerna u pravcu juga, a u ulici Dolac se otvaraju parkirna mjesta i uz sjeverni nogostup. Tako će se dobiti 14 novih parkirnih mjesta. Na ovaj način se ostvaruje plan proširenje pješačke zone u centru Rijeke, potvrdio nam je voditelj promet i projektiranja Rijeka prometa Robert Maršanić. Poslušajte izjavu:

Maršanić: Razlog je širenje pješačke zone, pripremio Saša Vuksan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.