Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tri stotine Djedova Božićnjaka trčalo riječkim Korzom, trgovima i tunelom

23.12.2017.

15:54

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Utrka u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina Djedova Božićnjaka i kojom se, po ugledu na slične utrke u Europi i svijetu, promiče zdrav život, pješačenje i trčanje, održana je danas u središtu Rijeke.

Utrka je dio ovogodišnjeg programa Rijeka Adventa, a mogli su sudjelovati svi, bez obzira na dob, i uz poruku da nije važno tko će prvi doći na cilj, nego je važno sudjelovati, prenijeti božićni duh zajedništva i proći zadanu rutu.

Za prvih tri stotine prijavljenih trkača osigurani su besplatni kostimi, a u utrci su mogli sudjelovati i trkači bez kostima, s kapom ili nekim drugim detaljem iz oprave Djeda Božićnjaka.

Ruta kojom su trčali bila je duga oko 1,5 kilometara - od pozornice na Korzu preko Koblerova trga do Medulićeve i na Grivicu. Trasa se nastavila kroz Riječki tunel do Dolca i preko Trga 128. brigade Hrvatske vojske do cilja na Korzu.

U prigodnom adventskom programu nastupile su Prve riječke mažoretkinje, dječji zborovi "Halubajčići" i "Zvona Viškova" i drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.