Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tribina: Vizualna umjetnost u javnom prostoru

18.07.2020.

12:46

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020

Foto: - / -

Umjetnici će danas u 19.30 sati, u Ružićevoj ulici, na parkiralištu prekoputa kluba Život, tribinom Vizualna umjetnost u javnom prostoru podijeliti svoja iskustva iz različitih gradova te govoriti o percepciji njihovog rada u javnosti, koja lako može skrenuti u proglašavanje umjetnika vandalom.

Muralisti i grafiteri, umjetnici Miran MilićChezSarme i Artez izdvojit će vremena za sve slučajne i namjerne prolaznike te podijeliti svoje misli i ideje o ulozi graffiti i street art izričaja, o važnosti tog segmenta vizualne umjetnosti za urbanizam, urbani život, ali i kvalitetu života.

Razgovorom se želi otvoriti niz "škakljivih" pitanja koja se neminovno vežu uz grafite, nešto manje uz murale, te otvoriti prostor za nova djela koja bi mogla nastati u Rijeci.

Razgovor moderiraju Dominik Grdić iz udruge Akumulator i Bernard Koludrović iz RIJEKE 2020, a kao uvod u tribinuod 18.30 sati svoj će nastup imati DJ-ica Ana Antonova.

Program Rijeka murala pod okriljem je Europske prijestolnice kulture te u njemu nastaju novi murali na području Školjića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.