Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trideset dana istražnog zatvora osumnjičenom za smrt sestara Filipović

16.12.2016.

16:42

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Je li, nakon točno deset godina, na pomolu rješenje misterija tragične pogibije sestara Višnje i Gordane Filipović? Trideset dana istražnog zatvora odredio je riječki sudac za osumnjičenog Roberta Žaju.

Trideset dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i utjecaja na svjedoke, bez mogućnosti jamstva, odredio je riječki sudac za osumnjičenog istrage 46-godišnjeg Roberta Žaju iz Mavrinaca.

Nakon točno deset godina pronađen je vozač automobila koji je skrivio pogibiju sestara Filipović. Uz događaj koji je tijekom godina izazivao veliku pozornost Riječana i medija, plele su se različite priče o zataškavanju.

Prema policijskom priopćenju, osumnjičeni Žaja je, teško kršeći prometna pravila, s benzinske crpke u Cerniku ušao u zabranjeni smjer na autocesti Rijeka - Zagreb i tako izazvao tragičnu nesreću. Iako je vidio što se dogodilo, odnosno uništenu Toyotu Yaris sestara Filipović, pobjegao je s mjesta nesreće.

Policija nije odustajala od istrage svih godina, unatoč čestom prozivanju. Proveli su niz poligrafskih ispitivanja i provjerili više od deset tisuća vozila, da bi došli do Renaulta Clia osumnjičenog Roberta Žaje.

Od suca istrage odveden je u istražni zatvor na trideset dana, a krenuti će i pravne pripreme za optužnicu i suđenje koje slijedi. 

O pojedinostima istrage govori službenica riječke policijske uprave Marina Mandić, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.