Hrvatski radio

Radio Rijeka

Troje novooboljelih, PGŽ i dalje u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti

09.08.2021.

11:21

Autor: Ivan Ribarić

Vladimir Mićović (Foto: Pixsell)

Vladimir Mićović (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Od 1772 osobe testirane na koronavirus u Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju, tri su bile pozitivne a ozdravile su četiri osobe. Ukupno su sad 73 oboljele osobe, a u Kliničkom bolničkom centru Rijeka se liječi 13 osoba, dvoje njih je na respiratoru.

Četrnaestodnevni kumulativni broj novooboljelih na 100 tisuća stanovnika u Primorsko-goranskoj županiji je 30.50, a 14-dnevni prosjek udjela pozitivnih testova je 0,34 posto. To znači da je ova županija po oba pokazatelja u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti, javio je Stožer.

Svježi podaci županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo potvrđuju nastavak trenda: završnom dozom cijepljeno je 119 520 stanovnika, odnosno 42,3 posto ukupnog broja stanovnika Primorsko-goranske županije, dok je prvu dozu cjepiva primilo 46,4 posto ukupnog stanovništva. Do kraja kolovoza se u Dvorani Zamet nastavlja akcija cijepljenja, svakog radnog dana od ponedjeljka do subote od 8 do 14 sati.

Poslušajte izjavu ravnatelja županijskog NZJZ-a Vladimira Mićovića:

Vladimir Mićović o stanju u PGŽ, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.