Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trojica Britanaca uhvaćena s drogom vrijednom 130 tisuća kuna

29.06.2015.

14:28

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trojica britanskih državljana pokušala su protekloga vikenda preko graničnih prijelaza u Rupi i Pasjaku u Hrvatsku ući s raznim vrstama droge. Privedeni su i kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Kod državljana Velike Britanije starosti 25, 24 i 20 godina, koji su u Hrvatsku pokušali ući protekloga petka, subote i nedjelje, granični su policajci na Rupi i Pasjaku pronašli veću količinu raznih droga.Kod njih je pronađeno i zaplijenjeno ukupno 591 tableta ecstasyja, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama ketamina, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane.

Kriminalističko istraživanje nad trojicom Britanaca proveli su djelatnici Službe kriminaliteta droga u suradnji s Policijskom postajom Opatija i II. policijskom postajom u Rijeci. Utvrđeno je da su drogu htjeli prodavati posjetiocima glazbenih festivala koji se održavaju ovoga ljeta izvan Primorsko-goranske županije.

Prema pretpostavljenoj prodajnoj vrijednosti zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu, prodajom ove količine zaplijenjene droge britanski bi trojac zaradio najmanje 130 tisuća kuna. Uz kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama trojica mladića predana su pritvorskom nadzorniku.

Ovo je još jedna u nizu zapljena droge u suradnji policijskih službenika nekoliko ustrojstvenih jedinica ove Policijske uprave primorsko-goranske, koja kontinuirano radi na suzbijanju ponude i potražnje svih vrsta droga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.