Hrvatski radio

Radio Rijeka

Troznamenkasti broj: 102 novoboljelih u Primorsko - goranskoj županiji

23.10.2020.

10:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Dejan Rakita / PIXSELL

Foto ilustracija: Dejan Rakita / PIXSELL

Foto: - / -

I danas se, nažalost, bilježi rast broja novozaraženih koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji. Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 658 testiranih u posljednja 24 sata, kod 102 osobe pozitivan je nalaz na virus Covid 19.

U Primorsko-goranskoj županiji danas troznamenkasti broj novozaraženih, 102-je osobe u posljednja 24 sata. Napravljeno je 658 testova, 30 je osoba ozdravilo, a 375 je aktivnih slučajeva bolesti Covid 19. U riječkom KBC-u se na liječenju nalazi 20 pacijenata,a jedna je osoba na respiratoru. Dvije osobe su novoprimljene, a tri otpuštene iz bolnice.

U školama kojima je osnivač Primorsko-goranska županija nekoliko je razreda u izolaciji zbog zaustavljanja širenja zaraze, dok se za većinu učenika nastava i dalje odvija u razredima, izvijestila je županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin. Od ukupno 1066 razrednih odjela, u 32 osnovne škole su u samoizolaciji 3 razreda, a u 30 srednjih škola je u samoizolaciji devet razreda. Škole se pridržavaju epidemioloških mjera i za sada nema proboja virusa, rekla je Stilin.

Poslušajte izjave Edite Stilin i ravnatelja NZZJZ PGŽ Vladimira Mićovića te press konferenciju epidemiologa Dobrice Rončevića:

Edita Stilin, pripremila Neva Funčić

Vladimir Mićović, pripremila Neva Funčić

Dobrica Rončević pred novinarima, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.