Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tunel Podmurvice probijen u cijelosti

04.02.2022.

14:58

Autor: Vladimir Jurić

Tunel Podmurvice

Tunel Podmurvice

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Probijanjem zadnjih metara kamenog materijala, danas je u cijelosti probijen Tunel Podmurvice koji se izvodi u sklopu projekta izgradnje državne ceste DC 403 od čvora Škurinje do luke Rijeka. Riječ je o probijanju zadnjih metara kamenog materijala koji je razdvajao dvije strane portala tunela Podmurvice dok se druga faza iskopa tunela, u podnožju tunela, planira završiti do svibnja 2022. godine. 

Pritiskom na gljivu, na sedamstotom metru tunela ministar Oleg Butković zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem izveo je mini eksploziju, a potom su dva stroja do kraja napravila otvor sa strane Škurinja, kojim je tunel dugačak 1250 metara postao jedna cjelina.


Investitor radova Hrvatske ceste s zajednicom izvođača radova potpisale su 456 milijuna kuna vrijedan ugovor sredinom lipnja 2020. godine.


Predmetnu dionicu gradi zajednica gospodarskih subjekata tvrtki: KOLEKTOR CPG iz Slovenije, GP KRK iz Hrvatske, te EURO-ASFALT iz Bosne i Hercegovine.


Nova državna cesta DC403 znatno će rasteretiti gradske prometnice od teretnog prometa prema Luci Rijeka i kontejnerskom terminalu Zagrebačka obala, te će građanima Rijeke donijeti bržu poveznicu između zapadnog dijela centra Rijeke i riječke obilaznice, čime će se isto tako rasteretiti promet u centru grada. Dovršetak svih radova očekuje se do kraja lipnja sljedeće godine, te zasada radovi idu planiranom dinamikom.Tunel Podmurvice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.