Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turista je manje nego lani, ali više od očekivanog

15.07.2020.

16:18

Autor: Vladimir Jurić, Josip Krmpotić

U Crikvenici nije baš ručnik na ručniku, ali je bolje od očekivanog (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

U Crikvenici nije baš ručnik na ručniku, ali je bolje od očekivanog (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Polovica je turističkog srpnja. Na Kvarneru boravi više od 110 tisuća turista. Turistički djelatnici bilježe sve bolje rezultate, a Kvarner je u prvih petnaest dana srpnja dosegnuo 65 posto prošlogodišnjih turističkih noćenja.

Hrvatska u prvih četrnaest dana srpnja bilježi više od 950.000 dolazaka turista koji su već do sada ostvarili više od 6,6 milijuna noćenja, što je više od 55 posto prošlogodišnjih rezultata, objavila je Hrvatska udruga turizma. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je kako nema informacija da se iti jedan od zaraženih državljana drugih država zarazio u Hrvatskoj.

Od početka godine našu zemlju posjetilo preko 2,6 milijuna turista koji su ostvarili 14,3 milijuna noćenja. Najviše  inozemnih gostiju je iz Njemačke, nakon toga iz Slovenije, Češke, Poljske, Austrije i Mađarske...

Istovremeno, da ne bi baš sve izgledalo ružičasto, iz Udruženja zračnog prometa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori stižu loše informacije: u svibnju ove godine u hrvatskim je zračnim lukama zabilježen pad broja putnika od  ogromnih 98 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine.

Poslušajte prilog o dobrim brojkama na Kvarneru: 

Polovica turističkog srpnja na Kvarneru, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.