Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:46 / 31.10.2016.

Autor: Eduard Kišić

Turisti u Opatiji: najviše Slovenaca, u jeku i kongresna sezona

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji trenutno boravi 4800 turista, uglavnom iz stranih zemalja. To je dvostruko više u odnosu na isto vrijeme prošle godine, ističu u Turističkoj zajednici grada Opatije. Listopad je prema broju noćenja na razini je lanjskoga.

Mnogi su iskoristili vikend te predstojeći blagdan Svih svetih za skraćeni tjedni odmor. Najviše je Slovenaca, koji su prošli tjedan imali školske praznike, a neki, zbog blagdana, za odmor "spajaju" i cijeli ovaj tjedan, kaže Ivan Sarajlić iz Milenij hotela. Slijede Austrijanci i Talijani uz nešto domaćih gostiju.

Dobrim rezultatima na kraju listopada i u prvim danima studenoga pridonose i kongresi. U srcu smo kongresne sezone, ističe Sarajlić, i bilo ih je prošli tjedan, neki se održavaju nakon blagana Svih svetih, a bit će ih i u tijekom cijeloga studenog.

Broj ostvarenih noćenja u listopadu na razini je prošlogodišnjih brojki, a u deset ovogodišnjih mjeseci veći je za posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Poslušajte izjavu voditelja korporativnih komunikacija Milenij hotela Ivana Sarajlića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.