Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistička smjena: gužve na prometnicama i graničnim prijelazima

25.07.2015.

14:16

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako se očekivalo tako je i ovog vikenda pojačan promet. Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak još tijekom noći zabilježen je veći priljev putnika. No, zastoja i gužvi nije bilo. Kako je bilo jutros?

HAK je u 14 sati javio da je pred naplatom Rupa u smjeru GP Rupa kolona duga oko 2 km, a u smjeru Zagreba oko 1 km, a na Krčkom mostu zastoji i kolone bile su u oba smjera. Zbog vrlo gustog prometa na autocesti A7 Sveti Kuzam-Šmrika u smjeru Krka prometna policija preusmjeravala je promet na čvoru Meja prema državnoj cesti Meja-Križišće-Šmrika prema otoku Krku. Svježe HAK-ovo izvješće pronađite ovdje.

Djelatnici na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak spremno su dočekali pojačan promet. Na ulaz u Hrvatsku nije se dugo čekalo. Većina putnika krenula je na odmor prema Kvarnerskim otocima, te na opatijsku i crikveničko-vinodolsku rivijeru.

Ni na naplatnoj postaji Rupa nije bilo duljih čekanja. Voditelj smjene Albert Ivoš rekao je da već imaju iskustva s ljetnim gužvama, pa znaju kako se organizirati da promet teče što brže. Ulaz-izlaz korigira se po potrebi, a otvoreno je bilo deset traka.

Pojačan promet očekuje se tijekom cijelog dana. I to je potvrda da smo u špici turističke sezone. Poslušajte što smo jutros zabilježili na terenu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.