Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistička zajednica Kvarnera zadovoljna ostvarenim rezultatima

10.03.2021.

14:14

Autor: Olivera Vinković

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Turistička zajednica Kvarnera zadovoljna je ostvarenim u godini posebno teškoj za turizam. Kako je naglasila direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, iscrpno se radi na promociji destinacije za predstojeću sezonu.

I u ovim složenim, kovid vremenima Primorsko-goranski župan i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera Zlatko Komadina ističe da je prošlogodišnji plan prebačen 10 posto, a da je ovogodišnji planiran na 70 posto prihoda od turizma 2019. godine koja je bila najbolja sezona. To znači da je plan za 2021. godinu 20 posto veći od ostvarenog u prvoj kovid sezoni. 

Prihod TZ Kvarnera u prošloj godini bio je 16 milijuna i 200 tisuća kuna. U prva dva mjeseca ove godine na Kvarneru je bilo 43 posto manje noćenja nego u prošloj godini, a u smještaju s pet zvjezdica bilo je čak 35 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

"Idemo vrlo jako s promocijom zdravstvenog turizma i tu želimo postati pilot projekt Ministarstva turizma u sklopu nove strategije razvoja turizma", istaknula je direktorica Irena Peršić Živadinov

"Sve će zavisiti o epidemiološkoj situaciji, zato je iznimno bitno da svatko od nas preuzme odgovornost, da se ponaša odgovorno jer bez dobre epidemiološke situacije naravno da ne može biti ni turista", rekla je Peršić Živadinov. Poslušajte izjave:

O turističkim rezultatima i planovima, pripremila Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.