Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turističke brojke na Kvarneru izuzetno dobre; gužva i u Zračnoj luci Rijeka

21.08.2021.

12:42

Autor: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Turizam Primorsko-goranske županije i dalje bilježi odlične turističke rezultate, pa se tako na današnji dan na Kvarneru odmora gotovo 200 tisuća turista. Iako su turistički djelatnici mislili da je prošli vikend bio posljednji u kojem je bilo više dolazaka, nego odlazaka, to se nije dogodilo.

Gužve na prometnicama županije, koja je uz Istarsku od strane njemačkog instituta za praćenje Covid-19 bolesti Robert Koch i dalje u zelenom, bile su prepune stranih turista. Najveće su gužve bile u smjeru Slovenije i s obje strane Krčkog mosta. 

Turistički djelatnici Kvarnera posebno su zadovoljni ostvarenim brojkama ove sezone, posebice onima u kolovozu. "Pomalo smo priželjkivali da dosegnemo razinu od 70 posto posjetitelja u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Na nivou godine smo na 75 posto, ali sami kolovoz se održava na 90 posto prometa u odnosu na isti mjesec 2019.", rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera. 

I Krčki aerodrom bilježi gužve, na kojem se tijekom dana očekuje slijetanje 11 aviolinija iz Njemačke, Poljske, Nizozemske te niza privatnih zrakoplova iz raznih zemalja. "Jedanaest je redovnih linija, a ostalo su privatni zrakoplovi, ali veličina istih se ne razlikuje puno. Danas očekujemo oko dvije i pol tisuće putnika" rekao je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka. Poslušajte reportažu:

Turističke brojke na Kvarneru izuzetno dobre; gužva i u zračnoj luci Rijeka, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.