Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistički rezultati za Uskrs bit će na razini lanjskih

20.03.2016.

14:08

Autor: Josip Krmpotić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedam dana dijeli nas od Uskrsa, oduvijek je baš ovo razdoblje bilo dobar pokazatelj i najava dobre ili loše predsezone, ali i glavne turističke sezone. Čini se da, po svemu sudeći, imamo pravo na optimizam.

Uoči Cvjetnice, a onda i uoči Uskrsa, u našem se kraju ukazao ministar turizma Anton Kliman, Istrijan koji će lijepo reći da nas naša Učka spaja, nikako razdvaja i da je zadovoljan kad vidi da je dobar dio turističkih želja kraja zgora Opatije okrenut malim obiteljskim hotelima i vilama s bazenima, to je zapravo budućnost.

Dobar marketnig, brendiranje i cijela bi rivijera morala bilježiti dobre rezultate - odlično, jer turizam je nekoliko posljednjih godina naša gospodarska lokomotiva! Šteta - vagona je u kompoziciji još uvijek premalo. Obećava i Uksrs, on je oduvijek bio pokazatelj dana koji slijede.

Po ocjenama domaćih turističkih djelatnika, Uskrsni blagdani uvod su dobru turističku godinu koja je pred njima. Slažu se da je na razini nacionalne promocije ove predsezone učinjeno puno.

Neki od vodećih hotelijera u Hrvatskoj, poput rovinjske Maistre, malološinjske Jadranke s brendom Lošinj Hotels & Villas, Valamar Riviere  i Sunčanog Hvara kažu da su zadovoljni bukingom za Uskrsne blagdane i predsezonu.

Nastavno na naše ovogodišnje planove, aktivnosti i stanje prodaje, u predsezoni očekujemo rezultate koji će biti slični prošlogodišnjim, kaže predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, iznoseći da za uskršnji vikend (25. do 28. ožujka) očekuju više od 5.000 dolazaka turista, najviše s njemačkog, austrijskog, slovenskog, talijanskog i domaćeg tržišta.

Na raspolaganju će im biti deset smještajnih objekata od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden i Park te turističko naselje Amarin, dok će u Vrsaru biti otvoreni hotel Pineta, apartmani Riva, turističko naselje Belvedere i autokamp Porto Sole, kaže Popović.

Iz lošinjske grupacije Lošinj Hotels & Villas vjeruju da će mnogi odmor za uskrsne blagdane i u predsezoni potražiti na Lošinju-otoku vitalnosti. Predsezona je uvijek dobar pokazatelj interesa i za predstojeću glavnu sezonu, a iako su ovogodišnji uskrsni blagdani nešto ranije, to ne utječe na interes i popunjenost naših hotela jer prema dosadašnjim pokazateljima rezervacije za predsezonu i samu glavnu sezonu su bolje su lanjskih u ovo vrijeme, što iznova dokazuje tendenciju rasta interesa gostiju za smještaj visoke kategorije, kažu iz te grupacije.

Trenutno imaju otvoren Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju, a uoči Uskrsa otvorit će i Wellness Hotel Aurora te Hotel Bellevue i Boutique Hotel Alhambru, u kojima očekuju da se tijekom nadolazećih blagdana ostvari više od 4.000 noćenja i to većinom gostiju iz Njemačke, Italije, Austrije i Slovenije, ali i iz Hrvatske.

Javlja Josip Krmpotić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.