Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistima najzanimljiviji Riječki karneval, nedostaje hotela i kampova

14.03.2016.

15:10

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica Rijeke u protekloj je godini uprihodila više od planiranog, što je dokaz da je trend dolazaka turista u grad i dalje aktualan. Samo u protekle dvije godine broj dolazaka i noćenja u Rijeci povećan je za 50 posto, čulo se na skupštini Turističke zajednice Grada Rijeke.

Rijeka je zanimljiva prvenstveno Španjolcima, Francuzima i Talijanima, a dominiraju turisti u dobi do 40 godina. Od manifestacija im je najatraktivniji Riječki karneval. I ova je godina počela dobro - već u prva dva mjeseca bilježi se rast od 20 posto, a do kraja godine planira se oko 250 tisuća noćenja. Kapaciteti su dostatni, posebice u privatnom smještaju i hostelima, dok nedostaje hotela i kampova, govori direktor Turističke zajednice Petar Škarpa. Kao najveći problem izdvaja kamp na Preluku, koji ne zadovoljava uvjete današnjeg standarda.

Predsjednik Turističke zajednice i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kaže kako će i ti nedostaci uskoro biti riješeni. "Dobra vijest je da bi uskoro trebali početi s radovima na izgradnji turističkog kompleksa na Kostabeli, a isto tako imamo i naznaka da bi relativno skoro i kamp na Preluku mogao doživjeti svoju obnovu i funkcionirati kao pravi, ozbiljan kamp", rekao je Obersnel.

Razvija se kulturni i vjerski turizam, potiče se dolazak kruzera i jedrenjaka, a gosti najviše traže informacije o smještaju, kulturno-povijesnim spomenicima, sportskim i ostalim zbivanjima te o putovanjima po regiji i Hrvatskoj. Na sjednici skupštine Turističke zajednice Rijeke jednoglasno je prihvaćen financijski izvještaj. Pripremila Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.