Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Turizam": Združeni diplomski studij sarajevskoga i riječkoga fakulteta

12.04.2018.

12:46

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Ivica Vrkić / Radio Rijeka

Foto: Ivica Vrkić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisali su danas u Rijeci konzorcijski ugovor o provedbi združenog diplomskog, sveučilišnog master studija "Turizam".

Studij će studentima fakulteta iz Opatije i Sarajeva omogućiti stjecanje suvremenih znanja i vještina potrebnih za obavljanje profesionalnih zadataka u području turizma i ugostiteljstva, kao i za nastavak obrazovanja u okviru europskog obrazovnog prostora.

Cilj je da se studijski program izvodi kao dvogodišnji diplomski master studij kojim se stječe 120 ECTS bodova. Zajednički će ga provoditi nastavnici obaju institucija, a po njegovom završetku, studenti će steći dvostruke kvalifikacije - u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja svake godine bilježi sve veći rast turizma.

Potpisivanje ovog ugovora rezultat je suradnje započete 2016. godine, kada su dekani potpisali Opći sporazum o suradnji. Ugovor su u nazočnosti prof.dr. Sanje Barić, prorektorice za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, potpisali dekanica Fakulteta za menadžement u turizmu prof.dr. Dora Smolčić Jurdana i dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof.dr. Kemal Kozarić.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.