Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tvrtka "Termag" useljava u napušteni prostor "Javora" u Jušićima

24.10.2016.

15:09

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 20 godina prisilnoga mirovanja, u prostoru nekadašnje tvrtke "Javor" Jušići ponovno kreće proizvodnja. Od polovice studenoga u dio prostora bivšega "Javora" preselit će se veći dio pogona matuljske tvrtke "Termag".

Veći dio zapuštenoga i napuštenog prostora Javora u Jušićima kupila je matuljska tvrtka Termag za osam milijuna kuna i preseljenje planira dovršiti za najviše šest mjeseci. Načelnik općine Matulji Mario Ćiković rekao je da će ljudi koji već 20 godina čekaju konačno dobiti jedan dio potraživanja.

Vlasnik i direktor Termaga Miljenko Lukanović kaže da mu je želja u ove pogone prvo preseliti postojeće strojeve i kapacitete radionica, a onda će postupno usvajati nove tehnologije, kako bi već u idućoj godini tvrtka ostvarila rast u izvozu. Postojeći prostor može se naknadno i dograđivati, kaže Lukanović.

Novi prostor omogućit će Termagu da proizvodi cijele godine, a ne samo sezonski. Bit će mjesta i za nova zapošljavanja u tvrtki u kojoj već radi stotinjak ljudi. Ipak, direktor Miljenko Lukanović zabrinut je jer se teško nalazi radna snaga. A traži se sve - od strojara i šefa radionice do direktora. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.