Hrvatski radio

Radio Rijeka

U 3. maj stigli limovi, počinje gradnja polarnog kruzera

08.04.2020.

16:46

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U riječkom brodogradilištu 3. maj počeli su pripremni radovi na izgradnji trupa luksuznog putničkog broda za polarna krstarenja. Stigle su prve količine crne metalurgije, a tijekom ovog mjeseca počet će rezanje i obrada limova.

Prema ugovoru iz prosinca prošle godine s australskim naručiteljem, brod će biti dugačak 168, a širok 21 i pol metar, sa smještajnim kapacitetom za 200 putnika. Dva šlepera dovezla su dio materijala iz Sjeverne Makedonije, a nakon uskrsnih praznika se očekuje dolazak željezničke kompozicije s dodatnim materijalom, izvijestio je Siniša Ostojić, rukovoditelj komercijale u 3. maju.

Rekao je kako dio zaposlenih radi od kuće, prema preporuci zdravstvenih djelatnika u vrijeme borbe protiv širenja novog koronavirusa. Radnici u brodogradilištu, rekao je Ostojić, poštuju sve propisane mjere zaštite i za sada uspijevaju držati dogovorene rokove. Očekuje se da bi prvi kruzer s trećemajskih navoza trebao biti porinut u ljeto ili jesen iduće godine.  Ovisno o situaciji na tržištu, na navoz bi, nakon porinuća ovog broda, trebala biti postavljena kobilica za sljedeći brod, a brodovlasnik najavljuje da u planu imaju gradnju još tri.

Nije lako raditi u brodogradilištu u vrijeme borbe protiv pandemije, ali borimo se, držimo glavu iznad vode, poručio je Ostojić.

Poslušajte razgovor o gradnjama za australskog, španjolskog i kanadskog naručitelja:

Siniša Ostojić o stanju u 3. maju, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.