Hrvatski radio

Radio Rijeka

U 3. maju ni danas nema plaće, dolazi pomoćnik ministra gospodarstva

08.11.2018.

14:28

Autor: Neva Funčić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Radnici 3. maja, koji već 18. dan štrajkaju zbog neisplate plaće, zatražili su hitan sastanak s predsjednikom uprave Uljanika Emilom Bulićem. Poslijepodne će radnike, na poziv Štrajkaškog odbora, posjetiti pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak.

No neće donijeti vijesti o plaćama jer se njima Vlada više neće baviti, najavio je Zvonimir Novak na savjetovanju ekonomista u Opatiji. Rekao je kako je Vlada do sada već putem jamstava osigurala osam ili devet plaća za cijelu Uljanik grupu.

"Nama su ruke vezane, cijeli je proces pod nadzorom Europske komisije i pravila su jasna: dok ne bude usvojen program restrukturiranja, vlada više ne smije intervenirati", rekao je Novak. Dodao je kako su u Ministarstvu gospodarstva za cijelo vrijeme krize u Uljaniku i 3. maju, razgovarali s naručiteljima brodova i mogućim ulagačima.

Na pitanje o izdvajanju 3. maja iz sastava Uljanika, rekao je kako je takav prijedlog bio dio prethodnog plana restrukturiranja, no da odluku o tome mora donijeti vlasnik, a to je Uljanik. 

Novak je rekao i da je posjet 3. maju bio ranije dogovoren s ministrom Darkom Horvatom, koji je danas spriječen. Čime, nije htio komentirati. Poslušajte što je pomoćnik ministra gospodarstva rekao novinarima o 3. maju i Uljaniku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.