Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Baški u požaru plovila ozlijeđen vlasnik

24.08.2013.

23:09

Autor: Hina / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prilikom pražnjenja vode iz brodskoga postroja glisera na vezu u Baški izbio je požar u kojemu je ozlijeđen vlasnik plovila, priopćila je večeras Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Prema prikupljenim podacima požar je izbio zbog kvara pumpe za izbacivanje vode iz santina koja je u jednom trenutku zablokirala i zaiskrila, što je vjerojatno uzrokovalo izbijanje požara u prostoru pogonskoga stroja. Pri tome je ozlijeđen njemački državljanin koji je prebačen u riječki Klinički bolnički centar.

Djelatnici lučkih ispostava Baška i Šilo provode zajedničku istragu.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je obavijest Lučke kapetanije Rijeka da je u 16,30 sati planuo požar na njemačkom gliseru Gold eye, dok se nalazio na vezu u Baški na Krku, pri čemu je ozlijeđen vlasnik brodice njemački državljanin H. G. (rođen 1962.). Stoga je s nadležnom Lučkom ispostavom Baška i Pomorskom policijom koordinirana akcija hitnoga transporta ozlijeđenoga Nijemca, stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.