Hrvatski radio

Radio Rijeka

U BiH napadnuto vozilo Caritasa Riječke nadbiskupije

24.10.2018.

15:03

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Članovi izaslanstva Caritasa Riječke nadbiskupije napadnuti su u Bosni i Hercegovini kada su službeno putovali na sastanak zakazan u Sarajevu pri čemu su im za sada nepoznati napadači oštetili automobil, potvrđeno je iz sjedišta bosanskohercegovačkog Caritasa.

Prema informacijama koje je prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) napad se dogodio u ponedjeljak, između Doboja i Maglaja, na magistralnoj cesti ka Sarajevu i to usred dana.

Na automobil kojim je upravljala ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije nepoznate osobe bacile su teški predmet, da bi nakon toga dvojica nepoznatih osoba u dobi od oko 30 godina zapriječili prolaz vozilu. Izašli su iz svog automobila i nasilno pokušali otvoriti vrata na vozilu Caritasa u kojemu su se nalazile dvije časne sestre: ravnateljica i još jedna sestra.

One su reagirale zaključavši vrata na vozilu, a napadači su im uz glasne i nasilničke povike prijetili tvrdeći kako su im razbile retrovizor na automobilu. Kada nisu uspjeli provaliti u vozilo u kojemu su bile časne sestre, odvezli su se u nepoznatome pravcu. 

Iz Caritasa Bosne i Hercegovine naveli su kako očekuju reagiranje policije i njihovo očitovanje o incidentu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.