Hrvatski radio

Radio Rijeka

U brodogradnji u Hrvatskoj nije sve crno

14.03.2019.

14:49

Autor: Radio Rijeka

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: - / -

Metal Shark, vodeća američka brodograđevna tvrtka specijalizirana za male brodove, otvorila je u Rijeci svoj prvi ured u Europi. Iako je Metal Shark Croatia s radom započeo prije dva mjeseca, riječki inženjeri trenutno rade na dvanaest projekata.

Iz razgovora s direktoricom riječkog ureda Teutom Duletić doznajemo kako je Metal Shark vodeći američki mali brodograditelj specijaliziran za projektiranje i gradnju brodova zahtjevnih tehničkih performansi te da se radi o poslodavcu koji vapi za dobrim inženjerskim kadrom koji može računati na dobro plaćeni posao. Dobre su to vijesti za studente Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Hrvatska je, inače, prva zemlja izvan američkih granica u kojoj je ta tvrtka s više od 700 zaposlenih otvorila svoj ured, a potraga za dobrom lokacijom za širenje poslovanja u Europi trajala je čak dvije godine. Potraga je završila u Rijeci gdje američki brodograditelj želi riješiti problem deficitarnosti inženjerskog kadra. Poslušajte:

Poslodavac koji vapi za novim kadrom, pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.