Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Čabru gimnazija bez ijednog novoupisanog učenika!

11.07.2022.

13:11

Autor: Nenad Lučić

Čabar

Čabar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Ukoliko ministarstvo ne ukine razredni odjel u Čabru će novu šansu učenicima ponuditi na jesenskom roku! 


Nakon ljetnih srednjoškolskih upisa na području Gorskog kotara, najviše razloga za zadovoljstvo ima u Željezničko-tehničkoj školi Moravice, koja je ponudom atraktivnih proizvodnih programa popunila 80 posto predviđenih mjesta. 


Srednja škola Delnice jesen iščekuje sa solidnim odazivom u novi smjer šumarski tehničar, te ukupno četiri upisana učenika više nego lani. 


Upisni rezultati na razini proteklih godina očekivali su se i u Srednjoj školi „Vladimira Nazora“ u Čabru, jer je riječ o obrazovnoj ustanovi, čiji gimnazijalci, iako malobrojni, tradicionalno ostvaruju odlične vannastavne rezultate na državnoj razini. 


Međutim, rubrika novoupisanih učenika čabarske srednje škole će prvi put u njezinoj povijesti nakon ljeta ostati prazna. Kako nam je pojasnio ravnatelj škole Kristijan Rajšel, isprva je bilo zainteresiranih, no kako se radilo o relativno malom broju, roditelji i djeca su, unatoč uvjeravanju od strane škole da razloga za brigu nema, iz nekog razloga zaključili kako razredni odjel neće biti odobren, te se zbog svojevrsne panike i predostrožnosti odlučili prijaviti negdje drugdje. 


Nakon svega smo termin zaključavanja upisnog sustava u školi dočekali bez ijednog upisanog učenika. Ostaje nam vidjeti što će ministarstvo učiniti s odobrenjem razrednog odjela, a ne poduzmu li ništa do jesenskog roka, mi ćemo raspisati novi natječaj, pa možemo reći kako nada još uvijek postoji” - kaže ravnatelj čabarske srednje škole, Kristijan Rajšel. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.