Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Centru tehničke kulture 12 besplatnih radionica za građane

14.03.2018.

10:15

Autor: Neva Funčić

Foto: CTK Rijeka

Foto: CTK Rijeka

Foto: - / -

Centar tehničke kulture Rijeka uključit će se u kampanju All Digital Week koja se sljedeći tjedan obilježava diljem Europe, od 19. do 25. ožujka 2018. CTK Rijeka će se s 12 besplatnih radionica pridružiti stotinama europskih udruga, knjižnica, javnih institucija i obrazovnih ustanova.

Tema tjedna je izgradnja povjerenja prema tehnologiji te pristup cjeloživotnom učenju koji prati stalne digitalne promjene.

Tijekom All Digital Weeka u CTK Rijeka pripremaju besplatne radionice koje će se baviti: sustavom e-Građani, lažnim vijestima, micro:Bit-ovima, HTML-om i CSS-om, Europassom, Lego Mindstormsima, vizualnim identitetom, Canvom, Photoshopom, Geocachiranjem, Facebookom, mBotovima i Google alatima.

Radionice su namijenjene učenicima, mladima, zaposlenima i nezaposlenima, umirovljenicima i drugim skupinama građana. Radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija o radionicama i aktivnostima možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.