Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: prekinuta sjednica Županijske skupštine

24.11.2022.

12:54

Autor: Neva Funčić

Predstavljanje proračuna za 2023.

Predstavljanje proračuna za 2023.

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Sjednica Županijske skupštine prekinuta je nakon prvog kruga rasprave o proračunu i bit će nastavljena za dva tjedna. U prvom dijelu sjednice usvojen je rebalans proračuna za ovu godinu. S 24 glasa za, 14 suzdržanih i jednim glasom protiv, vijećnici su prihvatili preraspodjelu 39,2 milijuna kuna, najviše za školstvo i zdravstvo.

Sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije prekinuta je nakon prvog kruga rasprave o proračunu za iduću godinu u iznosu od 224 milijuna eura. 


Bit će nastavljena za dva tjedna 8. prosinca, s istim dnevnim redom, dogovoreno je na sastanku klubova vijećnika u pauzi sjednice. 


Izglasavanju drugog rebalansa propračuna prethodio je aktualni sat na kojem je nezavisni vijećnik Boris Popović zatražio komentar župana Zlatka Komadine na dopis koji je pročelnica za školstvo Edita Stilin uputila vijećnicima koji nisu podržali rebalans, tražeći od njih da izvođačima radova objasne izostanak isplata.


Evo dijela rasprave Popovića i župana Komadine: 

Rasprava Popovića i Komadine

Na aktualnom satu bilo je i drugih važnih tema pa je tako pročelnik za pomorsko dobro Zlatan Marunić najavio kako će  Primorsko-goranska županija uskoro ponovno raspisati natječaj za uspostavu novih brodskih linija Rab-Mali Lošinj i Baška-Lopar, te pojasnio da prvi javni poziv brodarima nije uspio: 

Marunić o brodskim linijama

Doznali smo i kako se do kraja tjedna očekuje procjena prošlotjednih šteta od bujičnih poplava na području Novog Vinodolskog, Malinske i Dobrinja, o čemu će ovisiti iznos županijske potpore sanaciji. Rekao je to na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine pročelnik ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc:

Goran Petrc o štetama u bujičnim poplavama

Primorsko-goranska županijska skupština sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu proračuna za iduću godinu u iznosu od 224 milijuna eura. Pročelnik za financije Krešimir Parat najavio je nastavak kapitalnih projekata: gradnje Doma zdravlja u Opatiji i zdravstvenog centra na Rujevici, škola u Marinićima i Kastvu te domova za starije u Klani, na Cresu i u Delnicama. 


Rast izdvajanja za projekte na području Gorskog kotara, najavio je Parat:


Krešimir Parat o projektima u Gorskom kotaru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.